Co-working Den Haag

 

Voor een netwerkorganisatie van samenwerkende professionals ontwierp W Architectuurstudio een co-working ruimte op de begane grond van bedrijfsverzamelgebouw BINK36 in Den Haag. De ruimte werd opgedeeld in drie zones: de entreezone met koffiebar en netwerkruimte, een productiezone om samen aan projecten te werken en een workshopzone die tevens verhuurd kon worden als creatieve vergaderruimte.

 

Omdat de ruimtes vrij diep waren is er steeds achterin op de donkerste plekken iets gedaan met daglichtreflectie of projectie. De getoonde beelden vertellen afwisselend over wat er in de ruimte gaande is en over de historie van het gebouw. De entreezone bestaat uit verplaatsbare blokken die afwisselend als podium of hangout kunnen worden gebruikt, een koffiebar met een ruimteverdelend element van houten bouwplaat waar diverse functies in zijn verwerkt zoals bespreeknissen en opslag. Het behang zorgt voor een huiselijke sfeer in deze industriële omgeving.  

 

De opblaasbare iglo in de productiezone is een product van een collega ondernemer uit het gebouw en de tafel de opdracht "bring your own chair as long as it's white" zorgt voor een eigen inbreng van de vaste gebruikers zonder dat de ruimtelijke samenhang verloren gaat. Beschrijfbare schoolbordmuren en fitballen in de workshopzone in plaats van vergadertafels, zorgen voor een sfeer die uitnodigt tot een andere en meer open manier van communiceren en kennis delen. Het ontwerp is tot stand gekomen nadat de werkwensen van de eindgebruikers uitgebreid zijn geïnventariseerd tijdens een interactieve sessie voorafgaand aan het ontwerp. 

 
 
 
 

© 2020 by W_architectuurstudio