Hogeschool Wageningen

 

AERES hogeschool (voorheen STOAS) is een lerarenopleiding voor beroepen in de agrarische sector. Leren van de natuur, samenwerken met de natuur en duurzaamheid behoren tot de kern van het onderwijs. Het gebouw is ontworpen door BDG-architecten en heeft de cirkel als hoofdvorm omdat die het meest efficient omgaat met energieverbruik. Bijkomstigheid is wel dat het de meest lastige vorm is als je die moet inrichten voor praktisch gebruik.

W Architectuurstudio werd gevraagd om een inrichtingsplan te ontwerpen en ging te werk als volgt: elk meubel / object moest geschikt zijn voor vrije positionering in de ruimte en een eigen verhaal hebben wat paste in het grotere verhaal van de school. W opereerde hier als een onafhankelijke partij die op basis van een gewenste eindbeleving keuzes maakte, zonder afhankelijk te zijn van leveranciers.

 

Het eindresultaat is in de vorm van een interieur masterplan gebundeld in het Stoas Handboek. Door gefaseerde inkoop is het interieur op de foto’s is te zien als work in progress, een tussentijdse mix van oude meubels uit het vorige gebouw en nieuw aangeschafte elementen zoals de prachtige lesmeubels en de poefs van akoestisch vilt gemaakt van gerecycelde PET-flessen. Detail: omdat de school heel flexibel werkt is bij de lesstoelen een handgreep ingefreesd zodat de verplaatsbaarheid optimaal is. 



Foto's 1/2/3 © by Scagliola Brakkee 

© 2020 by W_architectuurstudio