Huis bouwen op eigen kavel

 

Zoekt u een architect voor een nieuwbouw project zoals een huis bouwen op eigen kavel? W-Architectuurstudio maakte het ontwerp voor deze woonschuur op een landelijk kavel; een vrijstaand stoer woonhuis in het buitengebied van Utrecht. De locatie vroeg om een volume wat zich op een natuurlijke manier zou voegen in het bestaande landschap met authentieke zwarte schuren, boerderijen en historische landhuizen.

 

Woonschuur sluit aan bij omgeving

Door berging en woonhuis als één volume te ontwerpen, sluit het huis qua schaal goed aan op de omgeving. Het huis is in de breedte op het kavel gesitueerd en daardoor maximaal georiënteerd op het vrije uitzicht. De materialisering en het silhouet verwijzen naar de karakteristieke zwarte schuren in de omgeving. Het terrein, een voormalig boerenerf,  is ingericht als boomgaard met fruitbomen en een moestuin. Bij de buren grazen de Lakenvelder koeien in de wei. Op deze plek ervaar je het beste van twee werelden: buitenleven in de nabijheid van de stad

Ruimtelijke eisen

Door de regelgeving en strenge ruimtelijke eisen slim te interpreteren, kon er meer dan je normaal gezien zou verwachten! De nieuwbouw mocht verder van de weg af worden gesitueerd omdat een voormalige stal en een oud schuurtje werden gesloopt. Als gevolg van de gekozen dakvorm en door het bouwvolume transparant te houden, mocht de nieuwbouw in de breedte van het kavel worden gebouwd.

Locatie Woonschuur Eigen Kavel_edited.jpg