top of page
  • Writer's pictureEdith Winkler NL

Ask, not assume.

Werkgevers willen mensen terug naar kantoor meldt het FD recent. Maar willen werknemers dat ook? Is terug naar hoe-het-vroeger-was en wat-we-al-kennen de oplossing of juist het probleem? Is er een alternatief en hoe dan?


Crisis betekent ook kans. De huidige tijd vraagt om nieuwe oplossingen en een andere manier van ontwerpen. Technologie biedt ons nieuwe mogelijkheden, maar hoe zet je dat goed in? Zijn er manieren om werknemers bij elkaar te houden, anders dan ze te verplichten om full time naar kantoor te komen? Kunnen mensen op afstand effectief betrokken worden bij gezamenlijke activiteiten? Hoe zien die activiteiten eruit? Wat betekent dat voor het ruimtelijk ontwerp van het kantoor?


Betrek de eindgebruiker bij de oplossing.

“Ask, not assume” schreef FRAME magazine in haar recap van de Empathetic Workplace tijdens Orgatec 2022. Betrek je mensen bij het vinden van een oplossing, praat met ze en luister. Geef ze invloed.


En dat is precies wat wij doen.


W-Architectuurstudio ontwerpt bij voorkeur vanuit interactie met de eindgebruiker. Interactieve sessies worden ingezet als ontwerptool. Onze methode is ontwikkeld om te voorkomen dat het ontwerp teveel wordt gebaseerd op aannames. De sessies leveren een schat aan aanknopingspunten op en vormen daarmee een belangrijke aanvulling op het PvE (programma van eisen). De sessies genereren bovendien verbinding, eigenaarschap en draagvlak binnen de organisatie en besparen daarmee tijd gedurende het vervolgtraject.


Traject op maat

Voordat we tot een ontwerp komen, willen we ook weten hoe het bedrijf (of de organisatie) in elkaar zit. We kijken naar de organisatiestructuur maar ook naar de bedrijfscultuur. Met een advocatenkantoor zit je anders aan tafel dan met een IT bedrijf. Onze sessies worden aangepast aan de doelgroep zodat ze effectief kunnen worden ingezet als communicatiemiddel. Hoe wordt er gewerkt en wat is belangrijk? Van directielid tot magazijnmedewerker, binnen- en buitendienst, hoe beleef jij je werkomgeving en wat heb je nodig om optimaal te functioneren? Maar ook, hoe zit jij in elkaar als persoon? Hou je van reuring om je heen of juist niet? Met wie werk je samen, welke interacties en ontmoetingen zijn belangrijk en welke juist minder?


Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend gesprek.


Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page