© 2020 by W_architectuurstudio

Nordic wellness, Scandinavian beauty.

De Scandinavische origine van de opdrachtgever schemert door in dit interieur en gelijkvloerse uitbreiding van een bestaande woning uit de jaren 50. Daglicht en de hoog gepigmenteerde matte lichtblauwe muurverf geven een outdoor beleving aan deze badkamer doordat de kleur steeds weer anders lijkt door wisselende weersomstandigheden.

 

Het functionele ontwerp van deze badkamer - wellness ruimte is deels gebaseerd op de partner van de opdrachtgever die door de ziekte van Parkinson tegen fysieke beperkingen aanloopt. Met dit ontwerp zijn de standaard medische hulpmiddelen die op de markt verkrijgbaar zijn tot het absolute minimum gereduceerd en is de ambitie nagestreefd om er een mooie menswaardige en sfeervolle leefruimte van te maken. 

 

De twee wastafels in het op maat gemaakte Corian wastafelelement zijn identiek maar op verschillende hoogtes ingebouwd, waardoor de een gewoon staand te gebruiken is maar de andere zittend. Het project is ontworpen voor een ouder echtpaar, maar ook zeer geschikt voor hun kleinkinderen die nu zonder opstap zelf hun tanden kunnen poetsen aan opa's wastafel.