top of page

Monument verbouwen met moderne aanbouw Leiden

Een elegante combinatie; deze monumentale, Leidse stadswoning uit de 19e eeuw, met een moderne uitbouw van staal en glas. Bij het ontwerp voor de uitbouw en het interieur van dit gemeentelijk monument, is zowel gestuurd op contrast als op samenhang. Traditionele parketvloeren worden gecombineerd met een industriële gietvloer, staal en strak stucwerk komen samen met de originele kozijndetails en er is een nieuwe gevelopening gemaakt in het bestaande metselwerk voor extra licht in de woning.

Industrial chic zo vatte de opdrachtgever het eindresultaat samen.

Bouwopgave en interieurontwerp

De opgave bestond uit het verbouwen van het monument, het ontwerpen van een uitbouw en het ontwerpen van het interieur, waaronder een keuken. De zwarte MDF maatwerk keuken heeft als toevoeging een overhoekse open kast voor (kook)boeken.

De kasten en schuifwanden zijn door W Architectuurstudio voorzien van speciaal voor dit project ontworpen houten handgrepen. Een spannende, doch gebalanceerde mix van goudkleurige accenten, zwart staal, zeegroen Corian, hout en minimalistische puien, geven dit 19e eeuwse Leidse herenhuis een warme maar ook eigenzinnige uitstraling. 

Begeleiding bij het verbouwen van een monument

Ben je zelf eigenaar van een beschermd monument of overweeg je de aankoop van een historisch pand?  De afgelopen 15 jaar heeft Architectuurstudio | Edith Winkler ruime expertise opgebouwd rondom het verbouwen van een monument. Het (ver)bouwtraject van schets tot oplevering, inclusief het aanvragen van vergunningen en het voeren van overleg met de gemeente, is bij W in goede handen. 

Ook het interieur mag niet worden vergeten! We werken graag met contrasten en zoeken naar bijzondere combinaties van meubels, verlichting, materialen, texturen en kleuren die aansluiten bij de leefstijl van de bewoner en de sfeer van het pand. Dat levert altijd weer verrassende en unieke totaalbelevingen op. 

  • Pinterest
  • Black Instagram Icon

Vergelijkbare projecten:

Monument verbouwen Bilthoven

bottom of page