© 2020 by W_architectuurstudio

Bamboo Box, modern kindvriendelijk interieur stadswoning Leiden.

Een modern bamboe element in een stadswoning uit 1916 vormt een multifunctionele ruimte voor spel, opslag en muziek. Toen de kinderen klein waren was het hun eigen kinderhuisje in het grote huis, waar ze speelden en zich konden afzonderen. Door de deuren op verschillende manieren open of dicht te zetten was het afwisselend een winkeltje, poppenkast of marktkraam.

In de huidige situatie is het een muziekkamer en opslagruimte voor de kunstwerken die in de omringende livingroom gallery worden geëxposeerd. De abstractie van de wit geschilderde muren vormt een warm contrast met de orginele kozijn- en deurdetails van de woning en het bamboe materiaal van de box en de vloer. Het bamboe vormt een soort landschap waarin geleefd, geëxposeerd, gespeeld en gewerkt wordt.

Bamboe is een ecologisch materiaal, duurzaam en snelgroeiend, met de hardheid van tropisch hout. Het materiaal voegt warmte en sfeer toe aan de ruimte in contrast met de daarin geëxposeerde abstracte kunstwerken.