© 2020 by W_architectuurstudio

Huis O. modern landelijk woonhuis

Een vrijstaand stoer woonhuis in het landelijk gebied net buiten Utrecht. De situatie vroeg om een volume wat zich op een natuurlijke manier zou voegen in het bestaande landschap met authentieke zwarte schuren, boerderijen en historische landhuizen. Door berging en woonhuis als één volume te ontwerpen, sluit het huis qua schaal goed aan op de omgeving. De materialisering en het silhouet verwijzen naar de karakteristieke zwarte schuren. Het huis heeft aan achterzijde vrij zicht op natuur en landschap. Het eigen terrein is ingericht als boomgaard met fruitbomen, bij de buren grazen de Lakenvelder koeien in de wei. Hier ervaar je het beste van twee werelden: buitenleven in de nabijheid van de stad

© 2019 by W_architectuurstudio